poniedziałek, 7 stycznia 2013

Z innej beczki

Ostatnio zapałałam miłością do robienia słodkich wypieków. Szczególnie wdzięczne i urocze są babeczki. Przegrzebując Internet w poszukiwaniu inspiracji trafiłam na taki przepis na cytrynowe babeczki. Polecam bardzo bo są proste w wykonaniu i bardzo smaczne.


Ja zrobiłam babeczki z podwójnej porcji (każdy składnik z przepisu razy dwa), dzięki temu starczyło na dwie foremki babeczek. Ponadto do ciasta dodałam odrobinę aromatu cytrynowego, można też posłużyć się sokiem z cytryny, wtedy babeczki mają intensywniejszy smak.

A zatem do dzieła drogie panie! Pieczcie babeczki tak pyszne, że aż raciczki lizać!


2 komentarze:

  1. mam nadzieję, że mnie kiedyś poczęstujesz taką :)
    K.B.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie! Ostatnio robiłam też czekoladowe...

      Usuń